Οι σαγιονάρες σου μπορεί να είναι πιο επικίνδυνες από τα πέδιλα σου! Αν δεν μας πιστεύεις, διάβασε!

0

Οι σαγιονάρες είναι το αγαπημένο σου καλοκαιρινό παπούτσι. Σου προσφέρουν την άνεση που θες να νιώσεις και απίστευτη ελευθερία αλλά μπορούν να σου δημιουργήσουν πολλά προβλήματα που δεν σου πηγαίνουν καν στο μυαλό.

Εμείς, όμως, που σε αγαπάμε και θέλουμε πολύ να σε προσέχουμε, βρήκαμε όλα τα προβλήματα που δημιουργούν οι σαγιονάρες και σου τα παρουσιάζουμε για να τα έχεις υπόψιν σου αν σου αρέσουν πάρα πολύ.

Τι μπορεί να πάθεις αν φοράς συνεχώς σαγιονάρες;
Οι γιατροί προειδοποιούν ότι οι σαγιονάρες συνδέονται άμεσα με πολλά από τα προβλήματα των ποδιών, μάλιστα τονίζουν ότι ίσως ακόμα περισσότερα και αυτά που σε κάνουν να παθαίνεις τα ψηλοτάκουνα. Οπότε μήπως να το ξανασκεφτείς και να αρχίσεις να φοράς καλύτερα παπούτσια έστω με λίγο τακούνι;

Όταν φοράς σαγιονάρες, το πέλμα δεν έχει καθόλου υποστήριξη και έτσι είναι ακόμα πιο εύκολο να πάθεις από μια απλή φλεγμονή μέχρι και ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. Συνήθως, η εκδήλωση την φλεγμονής γίνεται στην περιοχή του πέλματος και φέρει την ονομασία πελματιαία απονευρωσίτιδα.

Αυτή είναι μια πάθηση που είναι ιδιαίτερα συχνή σε άτομα που φορούν συνεχώς ίσια παπούτσια.

Άλλος ένας λόγος για τον οποίο μπορείς να πάθεις ακόμα πιο εύκολα φλεγμονή είναι η απότομη μετάβαση από τα χειμερινά στα καλοκαιρινά παπούτσια.
Και τι αγχώνεσαι αφού σου έχουμε πει ήδη τα οφέλη του να περπατάς στην άμμο;
Το να περπατάς στην άμμο χωρίς σαγιονάρες, άλλωστε, έχει μερικά σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό σου:
• Ωφελεί την καρδιά σου, όπως επίσης τους τένοντες, τους μύες και το δέρμα σου!
• Το περπάτημα στην άμμο είναι ιδανικό για να τονώσεις τα κάτω άκρα σου.
• Τα πέλματά σου θα απολαύσουν ένα χαλαρωτικό μασάζ με το περπάτημα στην άμμο, ενώ θα κάνεις και φυσική απολέπιση.

ipop.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...