Οι αναρτήσεις μας στο instagram αποκαλύπτουν την ψυχική μας υγεία

0

Περισσότερο αποκαλυπτικές είναι εν τέλει οι αναρτήσεις μας στο Instagram απο οτι θα…θέλαμε αφού με λίγη προσοχή μαρτυρούν την διάθεση μας και την ψυχική μας υγεία,μεγάλη ευκαιρία απο την άλλη για να μάθουμε καλύτερα τον εαυτό μας και όσους νοιαζόμαστε.Ερευνητές υποστηρίζουν ότι έφτιαξαν έναν αλγόριθμο, ο οποίος θα μπορεί να εντοπίζει ποιοι από τους χρήστες του Instagram πάσχουν από κατάθλιψη όπως διαβάσαμε στην Ναυτεμπορική.

572

Το πιο δημοφιλές φίλτρο του Instagram μεταξύ αυτών που είχαν κατάθλιψη ήταν το «Inkwell», που κάνει τις φωτογραφίες ασπρόμαυρες, σύμφωνα με τους Ρις και Ντάνφορθ.Αντιθέτως, τα υγιή άτομα προτιμούσαν το «Valencia», που φωτίζει τις φωτογραφίες.Οι ερευνητές ισχυρίζονται επίσης ότι οι άνθρωποι με κατάθλιψη τείνουν να χρησιμοποιούν αυτοαναφορικό λόγο και ανεβάζουν περισσότερες selfies.

697

Επίσης, προέκυψαν και κάποια άλλα συμπεράσματα, όπως το ότι φωτογραφίες που αξιολογούνταν ως «χαρούμενες» ή «λυπητερές» είχαν αδύναμους συσχετισμούς με την κατάθλιψη. Επίσης, τα άτομα με κατάθλιψη ήταν πιο πιθανό να ανεβάσουν φωτογραφίες με πρόσωπα, αλλά αυτές οι φωτογραφίες είχαν λιγότερα πρόσωπα ανά φωτογραφία.

 

ΥΓ: Το παρόν άρθρο αποτελεί υλικό προγραμματισμένο από τη Νανά Καραγιάννη για να δημοσιευτεί σήμερα.