Μουσείο αφιερωμένο στην Όπρα Γουίνφρεϊ! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

0

Αφιερωμένη στη δημοφιλή παρουσιάστρια τηλεοπτικών talk show, Όπρα Γουίνφρεϊ είναι η νέα έκθεση στο Εθνικό Μουσείο Αφρικανικής Αμερικανικής Ιστορίας και Πολιτισμού του Ινστιτούτου Smithsonian, στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ.

Η Όπρα έγινε η πρώτη Αφρο-Αμερικανίδα γυναίκα δισεκατομμυριούχος, είναι ηθοποιός και κτιβίστρια για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφρο-Αμερικανών και τα δικαιώματα των παιδιών.

Η έκθεση έκανε τα εγκαίνια στις 8 Ιουνίου και θα διαρκέσει ένα έτος. Ανάμεσα στα 240 εκθέματα, υπάρχει ένα χρυσό μικρόφωνο και ένα κοστούμι από το μιούζικαλ «The Color Purple» του οποίου ήταν παραγωγός το 2005, φωτογραφίες και βίντεο, αλλά και διαδραστικές συνεντεύξεις με την παρουσιάζονται στην έκθεση με τίτλο «Watching Oprah: The Oprah Winfrey Show and American Culture» (Παρακολουθώντας την Όπρα: Το Όπρα Γουίνφρεϊ σόου και η αμερικανική κουλτούρα).

Η έκθεση υπογραμμίζει τα επιτεύγματα στην καριέρα της Γουίνφρεϊ και τη συνεισφορά της στον αμερικανικό πολιτισμό, καθώς και το έργο της ως ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των Αφρο-Αμερικανών.

Στόχος των διοργανωτών της έκθεσης είναι θίξουν θέματα σχετικά με τη φυλή, το φύλο, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τις ευκαιρίες στις ΗΠΑ.

Η έκθεση είναι χωρισμένη σε τρία τμήματα: «Η Αμερική διαμορφώνει την Όπρα», «To σόου Όπρα Γουίνφρεϊ» και «Η Όπρα διαμορφώνει την Αμερική».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...