Μοναδικό! Με αυτό τον τρόπο οι άντρες ζητούσαν σεξ πριν από έναν αιώνα…

0

Μπορεί πλέον το να ζητήσεις ή να κάνει σεξ από απόσταση να είναι πανεύκολο, μιας και το sexting, αλλά και οι γυμνές φωτογραφίες στο διαδίκτυο είναι το trend της εποχής, αλλά τι έκαναν οι άνδρες τον 20ο αιώνα… όπου η τεχνολογία δεν είχε προχωρήσει τόσο;

Η αλήθεια είναι πως ήταν πολύ δύσκολο για τους άνδρες του 20ου αιώνα (πόσο μάλλον για εκείνους του 19ου) να δηλώσουν τις προθέσεις τους σε μία γυναίκα που δεν ήταν η σύζυγός του, ωστόσο στην πραγματικότητα υπήρχε τρόπος.

Βέβαια κάτι τέτοιο ήταν ριψοκίνδυνο, καθώς αν και υπήρχαν καρτ ποστάλ με γυμνές ή ημίγυμνες γυναίκες, οι οποίες εισάγονταν από την Αμερική στην Ευρώπη, η κυκλοφορία τους ήταν παράνομη.

Αν δηλαδή ένας άνδρας ταχυδρομούσε σε οποιονδήποτε μία τέτοια κάρτα κινδύνευε να συλληφθεί, καθώς κάτι τέτοιο θεωρούνταν αμαρτωλό και άσεμνο.

Επομένως ακόμη και στις αρχές του προηγούμενου αιώνα το να δηλώσει ένας άνδρας τις προθέσεις του σε μία γυναίκας, ως προς το πως την βλέπει ερωτικά ήταν ένα θέμα ταμπού. Οι άνδρες τότε έδειχναν τον θαυμασμό τους ως προς το αντίθετο φύλο μόνο όταν ήθελαν να κάνουν σοβαρή σχέση μαζί τους.

Το μόνο που μας προδίδουν το αντίθετο είναι αυτές οι καρτ ποστάλ με τις βικτωριανές φιγούρες, οι οποίες ουσιαστικά κρύβουν κρυφά ερωτικά μηνύματα.

Αυτές οι καρτ-ποστάλ από το 1905, αν και φαινομενικά δεν γράφουν κάτι το πρόστυχο, στην ουσία υποδηώνουν μέσω των ερωτήσεων που θέτει ο άνδρας στην γυναίκα πως μπορεί να υπονοεί το σεξ και όχι μόνο τον γάμο.

Συγκεκριμένα, στις παρακάτω καρτ ποστάλ αναγράφονται μηνύματα όπως «Είναι εύκολο να το πεις, αλλά δύσκολο να το κάνεις, γιατί όχι τώρα», «Είναι εύκολο να το πεις, αλλά δύσκολο να το κάνεις, ρώτησε και θα το έχεις» ή «Είναι εύκολο να το πεις, αλλά δύσκολο να το κάνεις, είσαι έτοιμη τώρα»;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν και αυτό που φαίνεται είναι πως ένας άνδρας ρωτά μία γυναίκα αν είναι έτοιμη να τον παντρευτεί, τα ερωτήματα αυτά θα μπορούσαν να δηλώνουν αν η ίδια είναι έτοιμη να παραδοθεί στο ερωτικό κάλεσμα του αποστολέα.

Δεν είναι γνωστό αν υπάρχουν και άλλες παραλλαγές αυτής της κάρτας, το μόνο σίγουρο είναι πως εν τέλει δεν είναι αυτό που φαίνεται, καθώς και οι άνδρες τότε είχαν τον τρόπο τους να στέλνουν ερωτικά μηνύματα στις μέλλουσες γυναίκες τους ή τις ερωμένες τους, κι ας μην υπήρχε ούτε sexting, ούτε καν snapchat.

Φωτογραφίες: vintag.es

iefimerida.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...