«Μαγικό βιολί» στο θέατρο Χώρα

0

Για τη θεατρική περίοδο 2016-2017, το Θέατρο Χώρα φιλοξενεί στη σκηνή του το «Μαγικό βιολί», του Νίκου Ξανθούλη και της Μαριβίτας Γραμματικάκη. Επρόκειτο για μία όπερα για παιδιά, που παίχτηκε και στην Εθνική Λυρική Σκηνή, και πλέον διασκευάστηκε ως ένα νεανικό μιούζικαλ, προσκαλώντας τους μικρούς θεατές να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο του θεάτρου και της μουσικής, κάθε Κυριακή στις 11.00 και τις 15.00.

0000000000000000000000

Στην παράσταση αυτή, με τη χρήση 3D animation, η σκηνή μεταμορφώνεται σε ένα τρισδιάστατο σκηνικό εικονικής πραγματικότητας, με εντυπωσιακές εικόνες και παραμυθένια τοπία, που ταξιδεύουν τη σκέψη του θεατή. Η συνύπαρξη της φωτογραφίας και της εμπνευσμένης σκιτσογραφίας, δημιουργούν τον φανταστικό κόσμο της Γκριζούπολης, και μέσω ενός εντυπωσιακού video projection, ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παρευρισκόμενων την ιστορία του μαγικού βιολιού.Σύμφωνα με την υπόθεση του έργου, στην Γκριζούπολη, ο Βασιλιάς Οράτιος με τη βοήθειά του πιστού υπηρέτη του, του Πρόκα, απαγορεύει τη μουσική, το γέλιο, το χρώμα και τη χαρά σε όλη τη χώρα. Οι πολίτες τότε, αρχίζουν να υποφέρουν από την κατάσταση που επικρατεί, αλλά επειδή είναι φοβισμένοι, δεν αντιδρούν, ακόμη κι όταν οι νόμοι αγγίζουν τα παιδιά τους. Μόνο το αιώνιο παιδί, ο Έντυ, θα είναι ο μόνος που θα αντισταθεί στους αυστηρούς νόμους, και θα μπορεί μέσα από την παιδικότητα και την ανεμελιά του, να βλέπει χρωματιστούς κήπους και να ακούει μελωδικές καμπάνες. Η δύναμη της μουσικής θα ξυπνήσει μέσα του αναμνήσεις που θα επαναφέρουν τη χαρά, τα χρώματα, τις νότες και θα φανερώσει σε όλους το μεγαλείο της αγάπης.

0000

Και οι εννιά ήρωες της παράστασης θέλουν μέσα από τους ξεχωριστούς ρόλους τους να μεταδώσουν στα παιδιά αξίες και συναισθήματα, όπως την αγάπη, το ελεύθερο πνεύμα, την ανιδιοτέλεια, έτσι ώστε, αφού τελειώσει το έργο, να αξιοποιήσουν τα όσα έμαθαν στην ίδια τους τη ζωή.