Μήπως έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση?Αυτό πρέπει να διορθωθεί

0

Μα γιατί,εσύ μια τόσο όμορφη γυναίκα και δυναμική γυναίκα να υποτιμάς τον εαυτό σου??Γιατί ενώ πάντα τα καταφέρνεις με οτι και αν καταπιαστείς δεν λες μισό μπράβο στον καθρέφτη αλλά αντίθετα,όταν σε κάτι δεν τα καταφέρεις σχεδόν…αυτομαστιγώνεσαι και είσαι πολύ σκληρή & αυστηρή με τον εαυτό σου??Κάθε μια απο εμάς περνά περιόδους που η αυτοπεποίθηση της δεν είναι στα…καλύτερα της και συχνά αυτό οφείλεται σε εντελώς εξωγενείς παράγοντες  και έτσι χάνουμε την πίστη μας στις ικανότητές μας, στα ταλέντα και στις σχέσεις μας. Και αυτό είναι πέρα για πέρα φυσιολογικό αλλλα τα πράγματα φαίνονται να έχουν ξεφύγει από το έλεγχό μας και νιώθουμε πως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα σωστά όταν αυτό κρατάει καιρό.

543

Φαίνεται πως η χαμηλή αυτοπεποίθηση αποτελεί όλο και μεγαλύτερο πρόβλημα στη σημερινή κοινωνία, ειδικά όσον αφορά θέματα εμφάνισης και μπορεί ένα από τα θετικά κομμάτια των social media, πάντως να είναι η έμφαση στην προσωπική ενδυνάμωση, στη μοναδικότητα και τη διαφορετικότητα που δείχνει να κερδίζει έδαφος!

Πως μπορούμε όμως να κατάνουμε πως έχουμε χαμηλή αυτοπεποίθηση και ότι δεν είμαστε απλώς…σεμνές και χαμηλών τόνων??

  • Αισθάνεστε συνεχώς πως δεν είστε αρκετά καλές σε τίποτα
  • Δεν μπορείτε να πιστεύετε στον εαυτό σας και στις ικανότητές σας αλλά σας φαίνονται όλες οι φίλες σας ικανότερες και σπουδαιότερες…σε όλα!!
  • Είστε ιδιαίτερα ευαίσθητες σε σχόλια που οι άλλοι κάνουν για εσάς, είτε για την εμφάνιση, είτε για τη συμπεριφορά σας,επηρεάζεστε υπερβολικά!
  • Συγκρίνετε συνεχώς τον εαυτό σας με τους άλλους και μαντέψτε…πάντα είστε(νομίζετε)κατώτερες
  • Βιώνετε συνεχώς αισθήματα φόβου, άγχους,φρίκης,μιζέριας και κατάθλιψης

143

Τι μπορείτε να κάνετε??Μιλήστε με κάποια φίλη σας στενή,που ξέρετε πως δεν νιώθει το ίδιο??Αν προτιμάται την ανωνυμία σε ένα βαθμό αλλά και μια πιο εμπεριστατομένη άποψη,δεν είναι καθόλου κακό ή taboo πια να επισκεφτείτε ένα ειδικό για μερικές…ενέσεις αυτοπεποίθησης!!

 

ΥΓ: Το παρόν άρθρο αποτελεί υλικό προγραμματισμένο από τη Νανά Καραγιάννη για να δημοσιευτεί σήμερα.