Κι όμως! Δεν πρόκειται για ελληνικό νησί, αλλά για χωριό της Τυνησίας…

0

Κοιτώντας τις φωτογραφίες νομίζει κανείς ότι πρόκειται για ένα νησί των Κυκλάδων.
Η πραγματικότητα, όμως, είναι διαφορετική!

Το χωριό με τις μπλε και λευκές αποχρώσεις βρίσκεται στην Τυνησία, στην κορυφή ενός απόκρημνου βράχου.
Με τα λευκά σπίτια με τα καφασωτά μπαλκόνια, τις χαρακτηριστικές λουλακί πόρτες, τα γραφικά δρομάκια και τα περίτεχνα παράθυρα που στολίζουν μπουκαμβίλιες, το Σίντι Μπου Σαΐντ έχει εμπνεύσει πολλούς ζωγράφους και καλλιτέχνες με τη μοναδική του θέα και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

Ο επισκέπτης του νησιού έχει την ευκαιρία να απολαύσει τον καφέ του σε παραδοσιακούς αραβικούς καφενέδες και να επισκεφθεί το μουσείο Dar el-Annabi, που έχει κέρινες φιγούρες, πίνακες ζωγραφικής και αντίκες.

Διαφορά ώρας: 2 ώρες πίσω
Νόμισμα: Δηνάριο Τυνησίας (1 ευρώ ισοδυναμεί με 3,03 Δηνάρια)
Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού για την Τύνιδα είναι 5 ώρες και 10 λεπτά από την Αθήνα μέσω Ρώμης και 6 ώρες από τη Θεσσαλονίκη μέσω Βιέννης. Από την Τύνιδα φτάνει κανείς στο Σίντι Μπου Σαΐντ οδικώς σε περίπου 30 λεπτά.Κι όμως! Δεν πρόκειται για ελληνικό νησί, αλλά για χωριό της Τυνησίας… Κι όμως! Δεν πρόκειται για ελληνικό νησί, αλλά για χωριό της Τυνησίας… Κι όμως! Δεν πρόκειται για ελληνικό νησί, αλλά για χωριό της Τυνησίας… Κι όμως! Δεν πρόκειται για ελληνικό νησί, αλλά για χωριό της Τυνησίας… Κι όμως! Δεν πρόκειται για ελληνικό νησί, αλλά για χωριό της Τυνησίας… Κι όμως! Δεν πρόκειται για ελληνικό νησί, αλλά για χωριό της Τυνησίας… Κι όμως! Δεν πρόκειται για ελληνικό νησί, αλλά για χωριό της Τυνησίας…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...