Κεφαλλονίτικη μπακαλιαρόπιτα

0

Υλικά
8 φύλλα χωριάτικης κρούστας
1 κιλό ψίχα μπακαλιάρου (έχετε ξαλμυρίσει τον παστό μπακαλιάρο, βγάζετε την πέτσα και ψιλοκόβετε το ψαχνό του)
1/2 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα


1 φλιτζάνι χυμός ντομάτα
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
2-3 σκελίδες σκόρδο
2-3 φύλλα δάφνη
1/2 ματσάκι μαϊντανός
1 ποτήρι ρομπόλα
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
Παρθένο ελαιόλαδο

Ετοιμάζουμε τη γέμιση βάζοντας τον μπακαλιάρο να τσιγαριστεί σε μια κα-
τσαρόλα με λάδι και τα τριμμένα κρεμμύδια. Ρίχνουμε το κρασί και τον χυμό
ντομάτας. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά και προσθέτουμε τα αρω-
ματικά και το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Ελέγχουμε αν χρειάζεται
λίγο χλιαρό νερό και ρίχνουμε και το ρύζι για να ψηθούν όλα μαζί. Αποσύ-
ρουμε από το μάτι η τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Ώρα για το στρώ-
σιμο της πίτας. Παίρνουμε το κατάλληλο μέγεθος ταψιού. Λαδώνουμε και
στρώνουμε τρία φύλλα, έπειτα τη μισή γέμιση, άλλα δύο φύλλα λαδωμένα
ανάμεσα, την υπόλοιπη γέμιση και καλύπτουμε με τα τελευταία τρία φύλλα.
Λαδώνουμε και χαράζουμε το πάνω φύλλο σε κομμάτια και ψήνουμε για
40 λεπτά στους 180oC.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...