Κατσικάκι με μάραθα και ρακή

0

Υλικά
2-3 κιλά κατσικάκι
10 κρεμμυδάκια φρέσκα
1-2 κρεμμύδια ξερά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ρακή

1 κιλό φρέσκα μάραθα
2-3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι
2 αυγά
1 μεγάλο λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, πλένουμε και στεγνώνουμε.
Ετοιμάζουμε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο.
Τσιγαρίζουμε τα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα και ρίχνουμε το κρέας.
Αφού ροδίσει ρίχνουμε τη ρακή,
σκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθεί για 40 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτου-
με τα κομμένα μάραθα (αν θέλουμε τα ζεματάμε προηγουμένως),
τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη ρίγανη, το αλάτι και πιπέρι.
Σιγοβράζει το φαγητό περίπου άλλα 40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο,
αποσύρουμε το φαγητό και αυγοκόβουμε.
Ένας σίγουρος τρόπος να μην κόψει το αυγολέμονο είναι να χτυπήσουμε
μόνο τους κρόκους, με τον χυμό λεμονιού και ένα κουταλάκι κορν φλάουρ.
Πριν το ρίξουμε στο φαγητό, παίρνουμε μια κουταλιά από το ζεστό ζουμί και
ανακατεύουμε

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...