Καλαμποκόψωμο

0

Υλικά
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
3/4 του κουταλιού του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι κίτρινο καλαμποκάλευρο
2 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1/4 του φλιτζανιού βούτυρο

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Αναμειγνύουμε με το καλαμποκάλευρο και προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα
και το βούτυρο. Ανακατεύουμε περίπου 1-2 λεπτά, μέχρι να νιώσουμε
ομοιογενές το μείγμα μας. Βάζουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο ταψάκι,
απλώνοντάς την καλά σε όλη την επιφάνεια και σχηματίζουμε «δαχτυλιές».
Το ψήνουμε στους 170°C για 20-25 λεπτά. Το μοιράζουμε έπειτα σε
τετράγωνα κομμάτια. Υπάρχει πάντως και η εκδοχή με τα μικρά φραντζολάκια
ή σαν κεκάκια.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...