Κέικ με ελαιόλαδο και φουντούκια…

0

YΛΙΚΑ
-2 Αυγά μεγάλα
-190 γρ. Μέλι
-185 ml Ελαιόλαδο
-60 ml Τσίπουρο (ή ρακί ή άλλο απόσταγμα χωρίς γλυκάνισο)
-2 Κουταλάκια τσαγιού ανθόνερο
-150 γρ. Αλεύρι
-Αλάτι μία πρέζα
-2 Κουταλάκια τσαγιού μπέκιν πάουντερ
-55 γρ. Φουντούκια τριμμένα
-Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
-Χονδροκομμένα φουντούκια για
την επικάλυψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο βαθμούς.
Βουτυρώνουμε μία στενόμακρη φόρμα του κέικ και την πασπαλίζουμε με αλεύρι για να ξεκολλάει μετά το ψήσιμο.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρίσουν και να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε σιγά – σιγά το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας με χαμηλότερη ταχύτητα.
Προσθέτουμε το ανθόνερο, το τσίπουρο και το ξύσμα.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τα τριμμένα φουντούκια, το μπέκιν και το αλάτι και το προσθέτουμε στη συνέχεια στο μείγμα μας κουταλιά κουταλιά, ανακατεύοντας απαλά.
Το αδειάζουμε κατόπιν στη βουτυρωμένη φόρμα και πασπαλίζουμε με τα χονδροκομμένα φουντούκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.