Η φωτογράφιση με γυναίκες που έκαναν μαστεκτομή στέλνει ένα ισχυρό και συγκινητικό μήνυμα…

0

Υπολογίζεται ότι 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως θα παρουσιάσει καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής της και στην Ελλάδα καταγράφονται περίπου 6.000 νέες περιπτώσεις τον χρόνο.

Η φωτογράφος Ami Barwell αφιερώνει το project Mastectomy στις γυναίκες που πάλεψαν με τον καρκίνο του μαστού και βγήκαν νικήτριες.

Στη φωτογράφιση συμμετέχουν 16 γυναίκες από την Αγγλία που διαγνώστηκαν με καρκίνο του μαστού και αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε μαστεκτομή.

Με γενναιότητα, οι γυναίκες αυτές έδειξαν τις ουλές τους και στέλνουν το μήνυμα ότι παρά την περιπέτεια υγείας που πέρασαν, παραμένουν όμορφες, δυνατές και σέξι.

Η 39χρονη φωτογράφος εμπνεύστηκε το project από τη μητέρα της. Το 1993 όταν η Barwell ήταν ακόμη 14 ετών, η μητέρα της διαγνώστηκε με καρκίνου του μαστού. Υποβλήθηκε σε μαστεκτομή. Για ένα διάστημα χρειάστηκε να κάνει ακτινοθεραπείες και χημειοθεραπείες.

«Ήμουν συντετριμμένη όταν έμαθα ότι μαμά μου έχει καρκίνο του μαστού» ανέφερε η φωτογράφος.
Ενώ νόμιζαν ότι ο κίνδυνος είχε ξεπεραστεί, το 2011 εμφανίστηκε μεταστατικός καρκίνος στους λεμφαδένες. Έκανε ξανά χημειοθεραπείες και πλέον έχει αναρρώσει.

«Θέλω να ευαισθητοποιήσω και να ενημερώσω τον κόσμο μέσα από αυτό το project και να δείξω ότι αυτές οι γυναίκες είναι όμορφες ακόμη και χωρίς στήθος και δεν πρέπει να περιφρονούνται» εξήγησε η Barwell.
Το project είναι μέρος της καμπάνιας Stand up Cancer που ενημερώνει και ευαισθητοποιεί το κοινό για διάφορες μορφές καρκίνου, ενώ παράλληλα συγκεντρώνει χρήματα για να επιταχυνθούν οι έρευνες σχετικά με τον καρκίνο.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...