Η πολυτάλαντη και ακούραστη Γιώτα Τσιώτη της Juicy Fashion σε μια αποκλειστική γυναικεία συνέντευξη

0

Το Lady’s Life έχει την χαρά να φιλοξενήσει για μια ακόμη φορά την κα Γιώτα Τσιώτη,μια γυναίκα που έχουμε ξεχωρίσει μακράν όχι μόνο για την ολοφάνερη και εκθαμβωτική της ομορφιά,μα κυρίως για την ηρεμία και σιγουριά που αποπνέει σε κάθε ενδιαφέρουσα συζήτηση που έχουμε μαζί της και γιατί έχουμε θαυμάσει τον δυναμισμό της και όσα σημαντικά έχει επιτύχει σε τόσο νεαρή ηλικία και μάλιστα,σε μια Ελλάδα στην πιο δύσκολη οικονομική της συγκυρία.Απολαύστε την αποκλειστική συνέντευξη που μας έδωσε μιλώντας στην Νανά Καραγιάννη και εμπνευστείτε απο την στοχοπροσήλωση της!

0

1-Κα Τσιώτη,έχοντας πια περάσει αρκετός καιρός απο τότε που ιδρύσατε την προσωπική σας εταιρία με επιτυχία,ποιά επαγγελματική σας ιδιότητα αισθάνεστε οτι σας εκφράζει και ταιριάζει πιο πολύ, μηχανολόγος μηχανικός ,κοινωνιολόγος ,μοντέλο ή make -up artist?

“Όπως δε μου αρεσει να να βάζω ταμπέλες στους ανθρώπους το ίδιο θα σας έλεγα και για τον εαυτό μου.Στη μακρόπνοη πορεία μου ως σήμερα αυτό που πρεσβεύω ειναι η δια βιου μαθηση ,μόνο έτσι προχωρά κανείς και προοδεύει και όσο και αν εκ δια μετρου αντίθετα σας φαίνονται αυτά που έχω σπουδάσει όλα έχουν κοινό παρόνομαστή τον άνθρωπο.Επομένως όλες οι ιδιότητες αισθάνομαι οτι με εκφράζουν,γιατι είναι έκδηλη και προφανής η αγάπη μου στους ανθρώπους μέσα απο τα show που διοργανώνω.”

2)Οι σπουδές σας και η τρίβή σας με πολλές ενασχολήσεις πριν την δημιουργία της συνετέλεσε και πως στο σημερινό αποτέλεσμα?

Είμαι άνθρωπος που δεν επαναπαύεται στις δάφνες του.Υπήρξα αθλήτρια στη συγχρονισμένη κολύμβηση ,έμαθανα δουλεύω με μεθοδικότητα και πειθαρχεία αλλά πάνω απ’όλα αγάπη γ’αυτό που κάνω . Σίγουρα οι παράπλευρες γνώσεις είναι ο γνώμονας με τον οποίο κινούμαι τόσα χρόνια και μπορώ να πώ με βεβαιότητα οτι συντέλεσε στο σημερινό αποτέλεσμα.Όπως λέει ο Μάνος Λοίζος και ο Μανόλης Ρασούλης ”Τίποτα δεν πάει χαμένο στη χαμένη σου ζωή”.

3)Σχεδόν σε κάθε σας πολυσυζητημένη εκδήλωση,οι επώνυμες παρουσίες δεν περιορίζονται στο κοινό αλλά και…πάνω στην πασαρέλα.Τελικά,είναι πιο εύκολη και ομαλή η συνεργασία με τους επώνυμους καλλιτέχνες ή τις επαγγελματίες μοντέλα?

Όπως αναφέρατε και εσεις οι καλλιτέχνες δεν είναι μόνο καλλιτέχνες αλλα είναι πάνω απ’όλα καιεπαγγελματίες .Σίγουρα ο κάθε καλλιτέχνης -επαγγελματίας έχει τη νοοτροπία του και τον τρόπο να χειρίζεται πρόσωπα και καταστάσεις αλλά κυρίαρχο ρόλο έχει ο επαγγελματισμός.Μέχρι στιγμής δεν έχω συναντήσει οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορα η κάποια συνεργασία που να με δυσκόλεψε.

6

4)Σε μια εποχή που η μόδα στην χώρα μας περνάει-όπως όλα κρίση-εσείς ως διοργανώτρια πως αντιμετωπίζεται τις προκλήσεις και δυσκολίες του ευρύτερου χώρου?

Τα σημερινά χρόνια οι καταστάσεις είναι δύσκολες η οικονομία λειτουργεί σαν domino.Όλοι οι χώροι επηρεάστηκαν απο την οικονομική κρίση συνεπώς και ο χώρος της μόδας,μιας και οι επιδείξεις είναι ένα είδος πολυτέλειας.Την κάθε δυσκολία την αντιμετωπιζω με χαμόγελο και ψυχραιμία .Μια φράση ηχεί στα αυτιά μου , που είναι παράφραση του Καρολου κουν ”κάνουμε μόδα για την ψυχή μας”.Για μένα αυτή η φράση τα λέει όλα.

5)Ποιό είναι το απόλυτο χαρακτηριστικό μιας επίδειξης μόδας που θα γίνει talk of the town και αντίθετα,τι μπορεί να αδικήσει και την πιο οργανωμένη προσπάθεια?

Αυτό που μπορεί να αποθεώσει μια επίδειξη μόδας ωστε να γίνει talk of the town είναι το καλό κλίμα στα παρασκήνια.Είναι η αγάπη και το μεράκι όσων εργάζονται backstage ,για να βγεί ένα show .Ας μην ξεχνάμε οτι η μαγεία είναι στα παρασκήνεια εκεί βρίσκονται οι αληθινοί πρωταγωνιστές.Η αλήθεια είναι πως δεν ξεχωρίζω κάποιο μοντέλο ως αγαπημένο ή χειρότερο.Όλα τα μοντέλα μου είναι μοναδικά και έχουν χαρισματική ομορφιά.Όμως έχω έναν άνθρωπο δικό μου που τον αισθάνομαι πάντα στο πλευρό μου να στηρίζει τις επιλογές μου που δεν είναι αλλη απο τη μητέρα μου.

6)Τι προτείνετε στις αναγνώστριες μας ως top summer trend?

“Τώρα το καλοκαίρι λατρεύω τις ολόσωμες φόρμες τις οποίες συνιστώ ανεπιφύλακτα σε κάθε αναγνώστρια.”

7

7)Ποιά καλοκαιρινή τους fashion συνήθεια πρέπει φέτος να…ξεχάσουν οριστικά?

Το μαύρο χρώμα ,δε συνάδει σε μια τόσο όμορφη και ηλιόλουστη χώρα γεμάτη απο χρώματα και αρώματα καλοκαιριού σαν την Ελλάδα.

8)Το styling για την παραλία ποιούς κανόνες οφείλει να ακολουθεί?

Εφόσον καλυφθεί ο νούμερο ένα κανόνας της ηλιοπροστασίας με αντιλιακά και λοσιόν για τα μαλλία,νομίζω οτι το καλοκαίρι επιτάσσει το επιμελώς ατιμέλητο υφος.α]Μαλλιά κυμματιστά ανάλαφρα,β] όχι έντονο βάψιμογ]όχι πολλάκαι έντονα αξεσουάρ .Η ομορφία ειδικά στις γυναίκες βρίσκεται στην απλότητα.”

9)Τα καλοκαιρινά σχέδια της Juicy Fashion Events είναι ανακοινώσιμα και τι να περιμένουμε εναγωνίως απο εσάς?

Το μόνο που μπορώ ν ‘ αποκαλύψω είναι πως το επερχόμενο fashion event θα είναι πρωτοποριακό για τα δεδομένα της Ελλάδας .

 10)Εχοντας ως Motto τώρα πια οτι στηρίζουμε τα Ελληνικά προιόντα στις μικρές και μεγάλες μας αγορές,θα λέγατε οτι το ίδιο πρέπει να ισχύει και για τους Έλληνες σχεδιαστές και brands?

Αν και είναι πολύ δύσκολο ν΄αλλάξει η νοοτροπία του Ελληνα καταναλωτή,θεωρώ πως ναι.Οι καιροί είναι δύσκολοι και είναι καθήκον και χρέος μας να στηρίζουμε καθε τι ελληνικό καθ’ ότι σ΄αυτή τη χώρα ζούμε .”

9

11)Πως χαρακτηρίζεται το γεγονός οτι παρουσιάστριες/τραγουδίστριες/ηθοποιοί/ημιάγνωστες starlets και λοιπες περαστικές των media λανσάρουν δικές τους σειρές ρούχων?

Γνωρίζω το θέμα της μόδας απ’όλα τα μετερίζια.Ξερω πολύ καλά πως πολλούς απ’ όλους αυτούς βάζουν μόνο τ ‘ όνομά τους στις συλλογές ρούχων και δεν έχουν καμία επαφή με τα πατρόν η ακόμη και με τα σχέδια ρούχων.Εν πάσει περιπτώσει ο,τιδήποτε δεν προσβάλλει την αισθητική και σέβεται και αγαπά τον καταναλωτή γιατί γ’αυτόν προορίζεται με σεβασμό και στο βαλαντιό του όχι μόνο στην ποιότητα ή το σχεδιασμό είναι αποδεκτό.Η μόδα είναι ελευθερία ,δημιουργία έκφραση.Πρέπει να είμαστε ανοιχτόμυαλοι. Ευχαριστώ θερμά