Η Ντίνα Νικολάου μας ετοιμάζει σαλάτα με κυπριακό χαλούμι, μαυροσούσαμο με χυμό ντομάτας

0

Υλικά:
Για 4 άτομα
250 γρ. κυπριακό χαλούμι, κομμένο σε 4 φέτες ίδιου πάχους
ελάχιστο ελαιόλαδο, για το ταψί
2 κουτ. σούπας μαυροσούσαμο
1 μαρούλι, καθαρισμένο και κομμένο για σαλάτα
1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο
1 μεγάλο καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, τριμμένο
1 φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες σε λάδι, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
Για το λαδόξιδο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
1 κουτ. γλυκού μέλι
3 κουτ. σούπας μηλόξιδο (ή ξίδι από λευκό κρασί)
4 κουτ. σούπας συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
200 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Λαδόξιδο: Σε ένα μπολάκι βάζω τα υλικά για το λαδόξιδο και τα χτυπάω καλά με ένα πιρούνι για να ενωθούν.
Σαλάτα: Προθερμαίνω το γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Λαδώνω ελάχιστα ένα αντικολλητικό ταψάκι και απλώνω εκεί τις φέτες από χαλούμι, σε μονή στρώση. Τις ψήνω για 4 – 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο και πασπαλίζω τις φέτες με το μαυροσούσαμο.

Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ το μαρούλι, το κόκκινο λάχανο, το καρότο και τις λιαστές ντομάτες και ανακατεύω. Περιχύνω με τη μισή ποσότητα από το λαδόξιδο και ανακατεύω ξανά.

Αδειάζω τη σαλάτα σε μια φαρδιά πιατέλα (ή τη μοιράζω σε ατομικά πιάτα). Βάζω πάνω στη σαλάτα τις φέτες από χαλούμι, περιχύνω με το υπόλοιπο λαδόξιδο και σερβίρω αμέσως.

Μια ακόμη πρόταση της σεφ για χορταστική και δροσιστική σαλατούλα

Περισσότερες συνταγές της Ντίνας Νικολάου στο www.dinanikolaou.gr