Η κορύφωση του δράματος-Ήρθε η ώρα να ξεστολίσεις

0

Αν χθες ήταν του Αγίου Ιωάννη του Πρόδρομου,σήμερα είναι του Αγ.Ξεστολίσματος αφού στα περισσότερα σπίτια θα γίνει αυτή η τόσο βαρετή αλλά και ψυχοπλακωτική διαδικασία.Αν τουλάχιστον επιθυμούμε να τηρήσουμε την παράδοση, το δέντρο μπορεί να παραμείνει καμαρωτό μέχρι και την 7η Ιανουαρίου, ημέρα του Αϊ-Γιαννιού. Και αυτό γιατί τα Χριστούγεννα είναι – από θρησκευτική άποψη – ένας εορτασμός ο οποίος κρατάει 12 ημέρες συμπεριλαμβάνοντας τα Θεοφάνεια, που θεωρούνται ως η γιορτή της φανέρωσης του Θεού και της επιστροφής του Θείου Φωτός.Πιο πολύ πάντως είναι οτι μας στεναχωρεί το γεγονός οτι οι γιορτές πέρασαν τόσο γρήγορα και φέτος αλλά βασικά…βαριόμαστε.Πολύ.Για να ξεμπερδεύουμε γρήγορα και να μην φάμε όλη μας την Κυριακή,πάμε να ξεστολίσουμε μεθοδικά μαζί.Πλύνε, σιδέρωσε και δίπλωσε προσεκτικά όλα τα Χριστουγεννιάτικα τραπεζομάντιλα, πετσέτες, πιάστρες και τα σχετικά και μετά προχώρα στις γιρλάντες που πρέπει να αποθηκευτούν σε ειδικά κουτιά έτσι ώστε να μην χαλάσει το σχήμα τους,αν όμως τα έχεις πετάξει,φρόντισε έστω να μην τις παρακατσιάσεις.Πάμε τώρα στο δέντρο και τα γύρω-γύρω στολιδάκια και Αγιοβασιλάκια!

Αξιολογήστε τα στολίδια σας κάθε χρόνο και κρατήστε μόνο ό,τι πρόκειται να ξαναχρησιμοποιήσετε. Αν μια σειρά από φωτάκια κάηκε ή μια μπάλα έχει σπάσει από τη μια μεριά, ξεφορτωθείτε τα χωρίς τύψεις. Καλό είναι πάντως, ιδιαίτερα σε εκείνα που είναι κάπως πιο περίτεχνα και εύθραυστα να έχεις κρατήσει την αρχική τους συσκευασία, έτσι ώστε την ώρα της αποθήκευσης να είναι πιο ασφαλή αλλά και να μην αναρωτιέσαι που θα βάλεις και τι.Ύστερα από τα στολίδια, περνάμε στα φωτάκια. Πριν τα αποθηκεύσεις, φρόντισε να τα ξεκαθαρίσεις. Για τον επόμενο χρόνο θα κρατήσεις μόνο αυτά που δουλεύουν και θα πρέπει να τα αποθηκεύετε πάντα σε σκιερό μέρος για να διατηρούν το χρώμα τους. Τα μπλε, πράσινα και μοβ ξεθωριάζουν ευκολότερα από τα κόκκινα και τα κίτρινα.

Τα κεριά πρέπει να φυλάγονται οριζόντια σε σκιερό και δροσερό μέρος, για να μη σκεβρώσουν και να μην αλλοιωθεί το χρώμα τους.Τέλος, όταν τελειώσεις το πακετάρισμα μην ξεχάσεις να γράψεις έξω από κάθε κουτί τι είναι τι και του χρόνου,καλά να είμαστε,θα ευγνωμονείς το ladyslife.gr.