Η ιδιωτική λέσχη Salon de Bricolage συμμετέχει στην Art Athina

0

Η ιδιωτική λέσχη Salon de Bricolage που αποτελεί μία πρωτοποριακή πλατφόρμα τέχνης συμμετείχε για ακόμη μία χρονιά στην Art Athina.

Αμέσως μετά τα εγκαίνια της έκθεσης ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος επισκέφτηκε το εκθεσιακό booth του Salon de Bricolage και συνεχάρη τους ιδρυτές της λέσχης Χρύσανθο και Σπύρο Πανά.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Salon de Bricolage παρουσιάστηκε η ομαδική έκθεση Daybreak σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Άννας Χατζηνάσιου.

Η έκθεση πραγματεύεται πως υπάρχουν δύο τρόποι να κοιτάξεις τον κόσμο. Ο πρώτος είναι να τον αντιληφθείς σαν μια αρμονική και ειρηνική συμβίωση των πάντων. Ο δεύτερος είναι να τον αντικρίσεις σαν το αποτέλεσμα ενός πλήθους βίαιων συγκρούσεων, που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο πόθος της ελευθερίας, η εικόνα του εαυτού και η διαρκής πάλη μαζί του, η σκληρότητα της μοναξιάς, η σημασία του σήμερα, η αναζήτηση της προσωπικής αλήθειας, τα συμπλέγματα της σεξουαλικότητας, εξετάζονται με διαφορετικό τρόπο από τον κάθε καλλιτέχνη. Μέσα από την επιμέλεια αυτή ερωτήματα, όπως για παράδειγμα ο τρόπος με τον οποίον η ζωγραφική αποπειράται να υπερβεί το στιγμιαίο της ύπαρξης, προσεγγίζονται από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Κωστής Βελώνης, Πάνος Παπαδόπουλος, Αλέξανδρος Ψυχούλης.

Παράλληλα, ο όμιλος Πανά που μέσω του Salon de Bricolage αλλά και των υπόλοιπων δραστηριοτήτων του εμπλέκεται ενεργά στον χώρο της τέχνης και στηρίζει τις πολιτιστικές ενέργειες και τα εικαστικά δρώμενα, διοργάνωσε ένα dinner στο Island μετά τα εγκαίνια της Art Αthina για τους συμμετέχοντες της έκθεσης. Ενώ την επόμενη ημέρα το μεσημέρι εικαστικοί, εκθέτες και διοργανωτές έδωσαν ραντεβού για brunch & drinks στο Zonars, το οποίο ντύθηκε με τα ζωηρά χρώματα της Art Athina.

Το Salon de Bricolage που διακρίνεται για την πολυετή πορεία του διοργανώνοντας σημαντικές εκθέσεις καλλιτεχνών στους χώρους του και συμμετέχοντας σε διεθνή Art Fairs από φέτος μεταφέρεται σε καινούργιο χώρο στην περιοχή του City Link.

ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΠΑΝΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΥ ΕΛΕΝΑ ΣΥΡΑΚΑ
ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΠΑΝΑΣ ΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ
ΣΟΦΗ ΚΟΥΤΑΛΙΔΟΥ
ΑΘΗΝΑ ΣΥΝΕΣΙΟΥ ΕΛΙΝΑ ΒΑΜΒΑΚΑ
ΝΤΕΛΛΑ ΡΟΥΝΙΚ
ΑΛΙΚΗ ΔΡΑΚΟΥΛΗ
Δόμνα Μιχαηλίδου_Αναστασία Καίσαρη
ΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΡΟΚΑΚΗ_ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ_ΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΥ
EDOUARD DE LAUBRIE
ΚΩΣΤΗΣ ΒΕΛΩΝΗΣ, ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΑΠΑΡΟΥΝΑΚΗΣ
ΟΛΓΑ ΚΑΡΝΤΑΣΙΔΗ, ΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΦΗ ΧΑΛΙΩΡΗ
ΑΓΑΠΗ ΠΟΛΙΤΗ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ
ΜΑΡΙΑ ΞΑΝΘΑΚΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΣΓΟΥΜΠΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΜΙΟΣ
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...