Η Ελληνίδα καλλιτέχνης που κατέκτησε το Μιλάνο!

0

Τα περίτεχνα κοσμήματα και οι κατασκευές της κοσμούν τα καταστήματα στη via Montenapoleone, τον περίφημο δρόμο της μόδας στο Μιλάνο. Απο εκεί άνοιξαν και άλλοι δρόμοι σε ολόκληρο τον κόσμο στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η αγάπη για τη χειροτεχνία, τα πρωτότυπα υλικά και το παραδοσιακό βελονάκι, αποτελούν για τη Χαρά Καραμιχάλη τη «μαγική συνταγή» που την οδήγησε στην επιτυχία.

Μέσα από τον πειραματισμό με διάφορα υλικά όπως το ύφασμα, το νήμα, το μέταλλο ή οι χάντρες και πιο εναλλακτικά το σύρμα, το ξύλο το χαρτί ακόμη και το ανακυκλωμένο πλαστικό, κατέληξε σε αυτό που την αντιπροσωπεύει.

Έχοντας μικρασιατικές ρίζες και αναμνήσεις από τη γιαγιά της που είχε το πλέξιμο ως τρόπο ζωής, το βελονάκι είναι το σήμα κατατεθέν της. Η ίδια λέει:

«Πλέκω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Πότε με το βελονάκι και πότε με τις βελόνες».

Το βελονάκι, το σύρμα και οι ημιπολύτιμες πέτρες είναι τα υλικά που τη χαρακτηρίζουν.

«Αρχικά ξεκίνησα να περνάω χάντρες στο σύρμα. Στην συνέχεια ξεκίνησα να πλέκω το σύρμα και κατά διαστήματα να εγκλωβίζω τις χάντρες μέσα σε αυτό. Έτσι έφτιαξα το πρώτο μου πλεχτό συρμάτινο κολιέ με χάντρες».

Τα σχέδια της γίνονται ανάρπαστα, καθώς αναδεικνύουν το στυλ και την προσωπικότητα κάθε γυναίκας, μέσα από τον ιδιαίτερο σχεδιασμό.

Οι δημιουργίες της φιλοξενούνται σε χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Ελβετία και άλλες. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός, ότι στο εξωτερικό η απήχηση των κοσμημάτων ήταν εξαρχής μεγάλη. Στην Ιταλία έχει σταθερό κοινό και τα έργα της πωλούνται σε Ρώμη, Βενετία και Μιλάνο.

Για τη Χαρά Καραμιχάλη, το χειροποίητο κόσμημα είναι πολλά περισσότερα από απλή ενασχόληση.
Δίνει έμφαση στην λεπτομέρεια και στη «γλυπτική» του κάθε σχεδίου, ώστε να αγκαλιάζει το γυναικείο σώμα, να προσαρμόζεται κομψά και να το ακολουθεί στις κινήσεις του.

Ο συνδυασμός του παραδοσιακού πλεξίματος, με το σύρμα και τις ημιπολύτιμες πέτρες, κάνει τις δημιουργίες πρωτότυπες και διαχρονικές.

Η νέα σειρά κοσμημάτων «Spring-Summer 2018» που αναμένεται να κυκλοφορήσει, είναι βασισμένη στις σταγόνες, όπως και η προηγούμενη «Fall-Winter 2017/2018«.

Με έμπνευση τις θαλασσινές σταγόνες και τα χρώματα του καλοκαιριού και των Ελληνικών νησιών, περιλαμβάνει κοσμήματα σε γαλάζιες, κίτρινες, πράσινες, καφέ και άλλες αποχρώσεις.

valueforlife.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...