Ηπειρώτικο καρυδάτο

0

Υλικά
250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
150 γρ. ζάχαρη
6 αυγά (χωριστά κρόκους και ασπράδια)
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

100 γρ. καρύδια κοπανισμένα
100 γρ. σταφίδες ξανθές
50 γρ. ψιλοκομμένα ξερά σύκα
ξύσμα πορτοκαλιού
1 σφηνάκι κονιάκ

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τους κρόκους.
Ρίχνουμε τα καρύδια, τις σταφίδες, τα σύκα, το ξύσμα και το κονιάκ και
τέλος το αλεύρι με τα ασπράδια, χτυπημένα σε μαρέγκα. Βουτυρώνουμε το
κατάλληλο ταψάκι, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180oC.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...