Είσαι έτοιμη να βάλεις στο παιδί σου όλη την ντουλάπα απο ρούχα για να το προστατεύσεις απο το κρύο?Δες πως πρέπει πραγματικά σήμερα να το ντύσεις

0

Λογική η σκέψη ως ανήσυχη μάνα,σήμερα η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη απο ποτέ και ο παγετός ισχυρός,σε καμία περίπτωση δεν θέλεις το παιδί σου να τουρτουρίζει αλλά και βέβαια να αρρωστήσει,αλλά αυτό ακριβώς θα συμβεί αν του φορέσεις όλη του την γκαρνταρόμπα.Πριν το ντύσεις σαν κρεμμύδι για στιφάδο,άκου τι μας λέει η την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) που κάτι παραπάνω ξέρει και δημοσίευσε τις συμβουλές της στο aap.org.

  • Ο πρώτος κανόνας που αναφέρουν είναι το απλό +1. Δηλαδή από όσα ρούχα βάλουν οι μεγάλοι, τα παιδιά θα πρέπει να φορέσουν +1 ακόμη.
  • Τα λίγα και βαριά ρούχα δεν προστατεύουν από το κρύο, όσο τα πολλά και ελαφριά. Η θερμότητα φεύγει πιο εύκολα από ένα χοντρό ρούχο για παράδειγμα, ενώ τα πολλά και ελαφριά δημιουργούν στρώματα μόνωσης που απαγορεύουν στην θερμότητα από το σώμα να χαθεί.
  • Ξεκινώντας από μέσα προς τα έξω μπορείτε να φορέσετε στο παιδί ένα ή δυο (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες) φανελάκια, ή κοντομάνικα και από πάνω ένα μπλουζάκι, ή το πουλοβεράκι του και μετά το μπουφάν του.
  • Φυσικά προστατεύουμε πάντα τα άκρα του. Φροντίζουμε να φοράει ζεστές χοντρές κάλτσες και γάντια στα χέρια του για να μην κρυώνουν. Επίσης το κασκόλ και το σκουφί είναι απαραίτητα για να προστατεύει και τα αυτιά του.