Γυναίκες που μας εμπνέουν-27η Ελληνίδα στους Top επιστήμονες παγκοσμίως!

0

Με τον κίνδυνο να ακουστούμε μίζερες χρησιμοποιώντας το γνωστό κλισέ πως η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της,είναι αδύνατον να μην επισημάνει κανείς τις διακρίσεις μας στο εξωτερικό που αυτή την φορά έρχονται απο μια 27χρονη μόλις όμορφη γυναίκα που μας εμπνεύει στο Lady’s Life και ξέρουμε πως το ίδιο θα νιώσετε και εσείς μόλις μάθετε πως η Ελένη Αντωνιάδου βρέθηκε στην γνωστή λίστα “30 under 30” του κορυφαίου περιοδικού Forbes για την εταιρεία της Transplants Without Donors LLC που στοχεύει στη διάθεση μιας σειράς ικριωμάτων (φαντάσου ένα είδος «σκαλωσιάς») για βιοϊστούς (οι οποίοι αποτελούν τη βάση των οργάνων του σώματος), αλλά και των αντίστοιχων βιοαντιδραστήρων που είναι απαραίτητοι για την ανάπτυξη και τη διατήρηση των οργάνων.H Eλένη μόνο ενδιαφέροντα πράγματα είχε να πει σε συνέντευξη της στο Cosmopolitan,ανάμεσα στα οποία-“Από παιδί μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον γεμάτο ερεθίσματα, που τροφοδοτούσαν την περιέργειά μου για τις επιστήμες, τη γνώση, το διάστημα. Κύριος «υπαίτιος» είναι ο πατέρας μου, μεγάλος λάτρης της τεχνολογίας και της μάθησης. Εκείνος προσπαθούσε πάντα να μου διεγείρει το ενδιαφέρον με τη χρήση πρωτοποριακών gadgets, με επισκέψεις σε τεχνολογικά πάρκα και μουσεία και, κυρίως, συζητώντας μαζί μου περίπλοκα επιστημονικά θέματα ήδη από τα πέντε μου χρόνια. Αποφοίτησα από το Τμήμα Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και συνέχισα με μεταπτυχιακές σπουδές στη Νανοτεχνολογία και την Αναγεννητική Ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και στη Μηχανική των Ιστών στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις.

Σε όλο αυτό το διάστημα υπήρξαν πολλές φορές που κάθε φύσης δυσκολίες και εμπόδια με έκαναν να σκέφτομαι ότι ναι μεν θα έρθουν καλύτερες μέρες, αλλά τότε εγώ μπορεί να έχω φύγει.Ακολούθησα λοιπόν τα όνειρά μου, κλείνοντας τα αφτιά στα επικριτικά σχόλια και φιλτράροντας τις αρνητικές εμπειρίες. Κάπως έτσι άρχισα να κυνηγάω σταδιακά όλα όσα με ενδιέφεραν πραγματικά: Πήρα δίπλωμα πιλότου, συνέχισα τις σπουδές μου στην τεχνολογία ανάπτυξης τεχνητών οργάνων, δημιούργησα μια ομάδα γιατρών και επιστημόνων με τους οποίους ξεκινήσαμε ιατρικές εθελοντικές αποστολές σε χώρες του Τρίτου Κόσμου, σύστησα τη δική μου εταιρεία παραγωγής αναγεννητικών προϊόντων και πέρασα στη NASA.
7
Σήμερα πραγματοποιώ πειράματα πάνω στη δημιουργία μιας σειράς τεχνητών οργάνων και βιολογικών νανορομπότ για χημειοθεραπείες. Παράλληλα εξελίσσω ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο για την πραγματοποίηση μεταμοσχεύσεων με τεχνητά όργανα σ’ ένα δίκτυο νοσοκομείων της Αγγλίας και της Αμερικής. Και βέβαια, συνεχίζω  τις εθελοντικές δραστηριότητες στη Λατινική Αμερική για τα θύματα παραεμπορίου οργάνων.
Νιώθω ιδιαίτερα τυχερή, γιατί η ζωή μου έχει νόημα και σκοπό και, παρόλο που δεν έχω καθόλου ελεύθερο χρόνο, κάνω κάτι που με γεμίζει. Η προσωπική μου ζωή είναι, φυσικά, πολύ περιορισμένη. Όμως, είμαι από τους ανθρώπους που προσπαθούν με κάθε μέσο –σχεδόν ψυχαναγκαστικά!– να γεμίζουν αυτές τις ελάχιστες ώρες τους. Προσπαθώ να κάνω πράγματα που μου αρέσουν και με χαλαρώνουν, ακόμα και όταν νιώθω υπερβολικά κουρασμένη. Συχνά κάνω ταξίδια-αστραπή, πετάω με μικρά Cessna με φίλους αστρονόμους από τη NASA και παρατηρούμε διάφορα αστροφυσικά φαινόμενα. Λίγο πιο σπάνια πηγαίνω σινεμά ή στο γήπεδο να παρακολουθήσω αγώνες NBA.Και επίσης δεν ξεχνάω ποτέ το εξής: ότι κανένα βραβείο, όσο ευπρόσδεκτο κι αν είναι, δεν εξασφαλίζει την επιτυχία. Αυτό που την εξασφαλίζει είναι μόνο η διαρκής επαγρύπνηση και εξέλιξη του εαυτού μας.