Γιαουρτόπιτα

0

Υλικά
3 φλιτζάνια αλεύρι για κέικ συν 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
(ή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
1 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ζάχαρη

4 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες
Ξύσμα λεμονιού
2 βανίλιες

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε το γιαούρτι
και ένα-ένα τα αυγά. Στο μεταξύ έχουμε ανακατέψει το αλεύρι με το μπέικιν
και το ξύσμα λεμονιού.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε για 40 λεπτά σε
μέτριο φούρνο. Όταν βγάλουμε το γλυκό μας, αν θέλουμε πασπαλίζουμε με
ζάχαρη άχνη ή φτιάχνουμε λευκό γλάσο με ζάχαρη και βούτυρο.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...