Γαλατόπιτα…

0

YΛΙΚΑ
– 1 Λίτρο γάλα φρέσκο
– 1 Μικρό φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
– 1 Μεγάλο φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
– 1 Μεγάλο φλιτζάνι μέλι
– 6 Αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το γάλα στη φωτιά, ρίχνουμε το σιμιγδάλι λίγο-λίγο, το μέλι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε συχνά για να μην πιάσει το μείγμα.
Μόλις δέσει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να φουσκώσουν για 10 λεπτά περίπου.
Τα προσθέτουμε στο μείγμα, τα ανακατεύουμε καλά και βάζουμε τη γαλατόπιτα σε ταψάκι, αφού πρώτα ρίξουμε λίγο ελαιόλαδο στο ταψί.
Ψήνουμε το γλυκό στους 150οC περίπου για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Μόλις κρυώσει, κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια και σερβίρουμε πασπαλίζοντάς το με λίγη κανέλα.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...