Αποτελέσματα σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια μαθητών του Κολλεγίου Ανατόλια

0

Εξαιρετικά αποτελέσματα και θέσεις σε σχολές υψηλής ζήτησης
στα ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια
για τους μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια

Οι υψηλές βαθμολογίες, το μεγάλο ποσοστό επιτυχίας στην εισαγωγή σε Σχολές υψηλής ζήτησης και οι πρωτιές των μαθητών του Κολλεγίου Ανατόλια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2016, επιβεβαιώνουν τη μακρόχρονη παράδοση αριστείας του μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού, τον πρωταγωνιστικό του ρόλο ανάμεσα στα σχολεία όλης της Ελλάδας και την αδιαμφισβήτητη ποιότητα του εκπαιδευτικού του έργου.
Φέτος, 143 μαθητές και μαθήτριες του Κολλεγίου Ανατόλια πέτυχαν την εισαγωγή τους στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο: το 88,1% σε ΑΕΙ και το 11,9% σε ΤΕΙ.
Ανάμεσα στους πρώτους των πρώτων ήταν η Ελένη Μάνθου που πέρασε 1η στην Ιατρική Θεσσαλονίκης με 19.714 μόρια και η Δήμητρα Βαρβούτη που πέρασε 3η στο Φυσικό Θεσσαλονίκης με 19.071 μόρια.
Συνολικά, δέκα (10) μαθητές και μαθήτριες του Κολλεγίου Ανατόλια κατετάγησαν στις πρώτες δέκα θέσεις των Σχολών επιλογής τους.

Ενδεικτικά:

ΣΧΟΛΗ
ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ
ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ
12
ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
9
ΝΟΜΙΚΗ
9
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
49
ΣΧΟΛΕΣ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
21
ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ/ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ/ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
12

Το ποσοστό των αριστούχων μαθητών και μαθητριών του Κολλεγίου Ανατόλια στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ήταν τριπλάσιο από το πανελλαδικό ποσοστό (9,3% έναντι 2,9 %). Στα περισσότερα από τα μαθήματα προσανατολισμού το ποσοστό των μαθητών του Ανατόλια με βαθμό μεγαλύτερο από 18 ήταν διπλάσιο ή και τριπλάσιο σε σχέση με το πανελλαδικό ποσοστό. Ενδεικτικά:
>18ΑνατόλιαΠανελλαδικά
ΙΣΤΟΡΙΑ27,911,6
ΑΡΧΑΙΑ9,32,8
ΛΑΤΙΝΙΚΑ39,518,9
ΧΗΜΕΙΑ53,035,3
ΦΥΣΙΚΗ48,027,8
ΒΙΟΛΟΓΙΑ39,622,7

Υψηλά ποσοστά επιτυχίας και στα πανεπιστήμια του εξωτερικού

Εξαιρετικά υψηλό ήταν και το ποσοστό εισαγωγής στα πανεπιστήμια του εξωτερικού για τους μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια. Συγκεκριμένα, 20 τελειόφοιτοι μαθητές και μαθήτριες του Κολλεγίου Ανατόλια θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2016 τις σπουδές του σε φημισμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα των ΗΠΑ όπως τα Princeton, Brown University, Boston University, New York University, Pomona College, Oberlin College, Wellesley College. Οι τελειόφοιτοι έγιναν δεκτοί σε συνολικά 44 από τα καλύτερα πανεπιστήμια και κολλέγια των Ηνωμένων Πολιτειών και οι περισσότεροι έχουν εξασφαλίσει υποτροφίες ύψους 1.550.000 δολαρίων για τη συνολική διάρκεια των σπουδών τους. Επιπλέον, 280 θέσεις προσφέρθηκαν σε τελειόφοιτους του Κολλεγίου Ανατόλια (οι περισσότεροι αποφοιτούν φέτος από το IB Diploma Programme). Εξ αυτών οι 102 θέσεις προσφέρονται από τα 20 καλύτερα – σύμφωνα με την έγκριτη κατάταξη των Times – πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας. Η εικόνα των επιτυχιών συμπληρώνεται από τις 11 θέσεις που προσφέρονται από πανεπιστήμια της Ολλανδίας, και από τις 3 θέσεις που προσφέρουν πανεπιστήμια της Ιταλίας και της Ελβετίας.

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με μακρά παράδοση και προσφορά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ιδρύθηκε το 1886 στη Μερζιφούντα του Πόντου και το 1924 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ταυτισμένο με την αριστεία, τις πρωτοποριακές εκπαιδευτικές δράσεις και το υψηλό διδακτικό επίπεδο το Κολλέγιο Ανατόλια έχει αναδειχθεί σε εκπαιδευτικό κέντρο με πανελλήνια και διεθνή αναγνώριση. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα υποτροφιών στην Ελλάδα όπως και ένα πολύπτυχο πρόγραμμα δράσεων κοινωνικής προσφοράς.vibervibe