Αντηλιακό σε χάπι: Αθώο ή επικίνδυνο;..

0

Το καλοκαίρι συνδέεται με πολλά και ένα από αυτά είναι το αντηλιακό. Είναι σαφές πια σε όλους πως δεν βγαίνουμε χωρίς να απλώσουμε κρέμα στο πρόσωπο και το σώμα, καθώς ο ήλιος μπορεί να είναι πανέμορφος και λαμπερός, αλλά είναι επικίνδυνος.

Μια εταιρεία κυκλοφόρησε, όπως υποστηρίζει, ένα χάπι το οποίο υπόσχεται προστασία από τις ακτίνες UVA-UVB. Μάλιστα, διαφημίζει πως αλλάζει τα δεδομένα στην προστασία από τον ήλιο.

Σύμφωνα, ωστόσο, με όσα σημειώνει ο Guardian, επικαλούμενος την Federal Drug Administration (FDA), το χάπι της εταιρείας Sunsafe RX δεν κάνει όσα υπόσχεται, βάζοντας και την υγεία των καταναλωτών σε κίνδυνο.\

Η FDA προειδοποίησε πως τα εν λόγω χάπια «είναι παραπλανητικά και βάζουν σε κίνδυνο την υγεία», που «κάνουν αναξιόπιστες δηλώσεις για την προστασία των καταναλωτών από τις βλάβες της έκθεσης στον ήλιο χωρίς να πληρούν τις προδιαγραφές για ασφάλεια και αποτελεσματικότητα».

Η εταιρεία έλαβε και επιστολή, όπου κλήθηκε να επανεξετάσει το θέμα.

Ο Guardian συνομίλησε με εκπρόσωπο της εταιρείας, ο οποίος τόνισε: «το Sunsafe Rx παρασκευάζεται με υλικά, που κλινικές μελέτες έχουν δείξει πως προστατεύουν από τις βλάβες του ήλιου», σημειώνοντας ωστόσο πως «το Sunsafe δεν διαφημίζεται ως αντηλιακό» και πως «οπωσδήποτε δεν λέμε στους καταναλωτές πως δεν χρειάζονται άλλη αντηλιακή προστασία ή πως δεν πρέπει να χρησιμοποιούν αντηλιακό».

Η βρετανική ιστοσελίδα, βέβαια, υπογραμμίζει πως στο site της εταιρείας δεν αναφέρονται οι διευκρινίσεις του εκπροσώπου.

Μόνο στο section FAQ, σημειώνεται πως «το Sunsafe Rx δεν είναι μόνο αποτελεσματικό αλλά και απολύτως ασφαλές» και πως τα υλικά του είναι εγκεκριμένα από την FDA. Μάλιστα στο σάιτ, υπάρχει και ειδική αναφορά στην αναποτελεσματικότητα των κοινών αντηλιακών συγκριτικά με το χάπι. «Τα περισσότερα αντηλιακά είναι τοξικά και ελάχιστα αποτελεσματικά απέναντι στις ακτίνες UVA. Το Sunsafe Rx είναι υγιές και ασφαλές».

iefimerida.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...