Αγκιναροπίλαφο…

0

Υλικά
1 φλιτζάνι ρύζι
3 φλιτζάνια νερό
4 αγκινάρες
1 κρεμμύδι, ολόκληρο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 δαφνόφυλλο
1 λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι
Λίγο αλεύρι για το τηγάνισμα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τις αγκινάρες, το κρεμμύδι ολό-
κληρο, το δαφνόφυλλο και τα κρεμμυδάκια να βράσουν. Αφού βράσουν
τα σουρώνουμε και στον ζωμό προσθέτουμε το ρύζι να βράσει, ρίχνοντας
και το ανάλογο αλάτι. Όταν το νερό κοντεύει να εξατμιστεί, ρίχνουμε λίγο
ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να απορροφηθεί το
νερό. Στο μεταξύ κόβουμε σε μπαστουνάκια τις αγκινάρες, τις πανάρουμε
στο αλεύρι ελαφρά και τις τηγανίζουμε. Σερβίρουμε το ρύζι σε φορμίτσα και
στολίζουμε με τα μπαστουνάκια της τηγανητής αγκινάρας
Αν δεν νηστεύουμε, πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...