Ένα λευκό φόρεμα δεν μπορεί να καλύψει το βιασμό!

0

Κανένας και τίποτα δεν μπορεί να καλύψει το βιασμό…

Καταργήθηκε από το Κοινοβούλιο της Ιορδανίας ο Νόμος που επιτρέπει στους βιαστές να γλιτώνουν ατιμώρητοι εάν παντρεύονται τα θύματά τους.

Ο συγκεκριμένος νόμος που ισχύει σε μια σειρά από χώρες της Μέσης Ανατολής, καταδικάζει τα κορίτσια ισοβίως σε σεξουαλική βία και οικογενειακή κακοποίηση στα χέρια των βιαστών τους.

Ορισμένοι νομοθέτες υποστήριζαν ότι χρειαζόταν μια τροποποιημένη έκδοση της υπάρχοντος νόμου για να προστατεύει τα θύματα του βιασμού από το κοινωνικό στίγμα, δίνοντάς τους την επιλογή του γάμου.

Η κυβέρνηση της Ιορδανίας είχε υποστηρίξει την κατάργηση. Η Ιορδανία ακολούθησε πλέον την Τυνησία, το Μαρόκο και την Αίγυπτο που έχουν καταργήσει το νόμο «παντρέψου το βιαστή σου», που ίσχυε για πολλά χρόνια.»

Όπως αναφέρουν οι New York Times, στο Λίβανο πρόσφατα εμφανίστηκαν γιγαντοαφίσες με γυναίκες που φορούσαν ματωμένα και σκισμένα νυφικά και οι λεζάντες έγραφαν στα Αραβικά: «Ένα λευκό φόρεμα δεν μπορεί να καλύψει το βιασμό». Αυτή την άνοιξη, μια ομάδα γυναικών, η Abaad, κρέμασε παρόμοια φορέματα κατά μήκος του διάσημου παραλιακού δρόμο όπου χιλιάδες τουρίστες και ντόπιοι κάνουν περίπατο.

πηγή: enallaktikos