Έναρξη στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα των Θερινών Προγραμμάτων του Κέντρου για Χαρισματικά-Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια Center for Talented Youth (CTY) Greece

0

Με τη συμμετοχή 337 μαθητών και μαθητριών από την Ελλάδα και την Κύπροάρχισαν στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα τα Θερινά Προγράμματα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ CenterforTalentedYouth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια.

Το Κέντρο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 σε συνεργασία με το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο JohnsHopkins και με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

CTY_2505

 

Κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε στο Κολλέγιο Ανατόλια την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε ότι ανανεώνει τη δωρεά του, υποστηρίζοντας το πρόγραμμα υποτροφιών του CTYGreeceπου θα δώσει τη δυνατότητα σε περίπου 300 παιδιά να συμμετάσχουν στα Θερινά Προγράμματα του Κέντρου για δύο χρόνια. Επιπλέον, η δωρεά του Ιδρύματος θα υποστηρίξει την υλοποίηση 16 εργαστηρίων γνωριμίας των μεθόδων του Κέντρου σε σχολικές τάξεις ανά την Ελλάδα.

cty_group_photo_july15_small-1

Οι μαθητές – σχεδόν διπλάσιοι σε σχέση με την περσινή δεύτερη χρονιά – παρακολουθούν αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ανατόλια, δύο θερινά εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για τις ιδιαίτερες δυνατότητές τους, μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας. Παράλληλα μαθητές Δημοτικού παρακολουθούν στην Αθήνα ημερήσιο πρόγραμμα τριών εβδομάδων. Περισσότεροι από το 42% των μαθητών έλαβαν υποτροφία με βάση το οικογενειακό τους εισόδημα.

CTY_4800